Medvedí cesnak - jednoduchý recept

10.04.2011 15:39

 

Medvedí cesnak sa zbiera v mesiacoch marec a apríl. Čerstvý medvedí cesnak sa veľmi ťažko skladuje a jeho použitie v čerstvom stave je veľmi krátke. Preto Vám ponúkame jednoduchý recept ako si sezónu medvedieho cesnaku predĺžiť :

Medvedí cesnak umyjeme a nasekáme na drobno, najlepšie keramickým nožom, aby nám v cesnaku zostali všetky dôležité látky. Nasekaný cesnak vložíme do sklenenej misky, zalejeme panenským olivovým olejom a premiešame. Zmesou naplníme sklenené poháre, uzavrieme vrchnákom a odložíme do chladničky. Používame na cestoviny, do šalátov, na chlebíček... Použitie je veľmi široké, podľa fantázie.

Využite ešte túto sezónu a spestrite si jedálny lístok touto zdravou pochúťkou.